Home > General > L’IBEX-35 pateix la reobertura de posicions curtes

L’IBEX-35 pateix la reobertura de posicions curtes

20/05/2020

Després de dos mesos de prohibició de posicions curtes al selectiu espanyol IBEX-35, que va aconseguir aturar parcialment la sagnia a mitjan març, es reprèn la normalitat als mercats en un entorn menys volàtil i amb la llum al final del túnel més a prop pel que fa a la crisi sanitària. L’excés d’eufòria viscut la primera sessió de la setmana es va contrarestar amb la sessió d’ahir, que es va emportar la meitat de les pujades del dia anterior. Els valors que més corregien eren Sabadell, Bankia, ACS i Telefónica, que ho feien amb pèrdues superiors al 8,5%. D’altra banda, pel cantó positiu destacaven els avenços de CIE, IAG i Amadeus, per sobre del 5%. La resta de selectius del Vell Continent cotitzaven mixtos, tot i que predominaven les lleugeres pèrdues després que diversos països també hagin aixecat el veto a les posicions curtes en els seus respectius mercats. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street seguien amb lupa els moviments del seu actual president, Donald Trump, que últimament ha reprès molt activament les aparicions en la seva xarxa social preferida. Recordem que dilluns va fer un nou atac en contra de l’OMS per atacar indirectament la Xina, tot i que els motius que afecten amb més volatilitat els selectius mundials són els atacs frontals amb el país presidit per Xi Jinping amb relació a la guerra comercial.

Categories: General Tags: