Home > General > Inici de la setmana amb molt bon peu

Inici de la setmana amb molt bon peu

19/05/2020

La segona quinzena de maig ha servit per veure una de les millors sessions generalitzades al Vell Continent en els últims mesos, en què l’eufòria s’ha apoderat dels selectius a causa d’una nova notícia en relació amb una possible vacuna per a la Covid-19. En aquest cas, l’empresa que ha sortit a la palestra amb les noves notícies ha estat Moderna, que ha afirmat tenir resultats positius en un estudi de la fase 1 testat en humans, tot i que encara quedaria molt per endavant. Amb aquesta notícia els inversors van guanyar optimisme i més perspectiva de cara als temors de possibles nous rebrots més endavant. Els selectius van tenir apreciacions que van arribar a superar el 5,50%, com va ser el cas del DAX alemany, mentre que els nostres països veïns van tancar amb pujades aproximades del 4,70% en el cas de l’IBEX-35 i d’un 5,15% el CAC-40. També es va filtrar una notícia sobre noves ajudes que planeja la Unió Europea per a la creació d’un fons de reconstrucció per valor de 500.000 milions d’euros. A més a més, l’última compareixença de Jerome Powell, president de la Reserva Federal Americana, matisant el seu discurs tan pessimista, o així ho van entendre els inversors, va ser un catalitzador més de les pujades arreu del món. Mentrestant, els selectius de Wall Street recollien també amb optimisme les bones notícies de l’inici de la setmana i cotitzaven amb avenços superiors al 2% a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: