Home > General > Europa finalitza la setmana en terreny negatiu

Europa finalitza la setmana en terreny negatiu

25/04/2020

Els selectius del Vell Continent iniciaven l’última sessió de la setmana amb lleugeres pèrdues influenciades per les fluixes dades publicades dels PMI de l’Eurozona, a més de la notícia que l’empresa biotecnològica Gilead Sciences desmentia que les proves que s’estaven fent amb pacients utilitzant el fàrmac ja existent Remdesivir tinguessin un desenllaç positiu amb els malalts per coronavirus. Recordem que fa escassament una setmana la Universitat de Chicago havia anunciat que les proves que feien amb el fàrmac de Gilead semblava que funcionaven i aquest fet va ser un dels principals impulsors de l’optimisme als mercats que es va recollir amb moderades pujades. Les males dades també per part de l’indicador avançat IFO respecte a la confiança inversora alemanya han propiciat una davallada encara més pronunciada dels mercats europeus. A falta de notícies positives com podria ser l’anunci de noves mesures en forma de transferències o crèdits per a les economies més damnificades, les economies del nord d’Europa (Alemanya, Holanda i Àustria) segueixen sense donar el seu braç a torçar per arribar a un acord que ajudaria els països amb més casos i defuncions com serien Itàlia i Espanya. A l’altra banda de l’Atlàntic el mercats americans obrien amb lleugeres pujades però no tardaven a fluctuar entre terreny negatiu i positiu a tancament de la sessió europea afectats per la poca visibilitat que hi ha en el futur de l’economia global.

Categories: General Tags: