Home > General > Europa rebota impulsada pel preu dels futurs del petroli

Europa rebota impulsada pel preu dels futurs del petroli

23/04/2020

Els moments caòtics que es van viure en les cotitzacions de preu dels futurs amb venciments més propers destacant el del barril West Texas Intermediate va aportar de nou severa volatilitat als mercats. Si bé l’anterior sessió havia estat esquitxada negativament arreu del món per l’efecte comentat anteriorment, la jornada d’ahir servia per veure un moderat rebot impulsat per la pujada del preu dels futurs de l’or negre. Les ajudes anunciades des dels Estats Units per combatre la parada de l’economia a Amèrica per valor de gairebé 500.000 milions de dòlars van ser digerides de manera positiva propiciant també un nou impuls a l’alça dels selectius de Wall Street. Des d’Espanya arribaven notícies encoratjadores per part de Nadia Calviño, ministra d’Economia, que afirmava que el sector turístic reprendrà la seva activitat tan aviat com sigui possible i, a més, rebrà ajudes per part de l’Estat. Cal recordar que el sector turístic és el que més riquesa aporta al PIB espanyol, amb gairebé un 15% sobre el total. A tancament de la sessió europea, els selectius més representatius del Vell Continent sumaven per sobre del punt percentual, mentre que des de Wall Street els selectius americans ho feien per sobre del 2%, mentre que el tipus de canvi eurodòlar es mostrava molt estable en aquestes jornades tan volàtils, cotitzant a nivells propers d’1,082.

Categories: General Tags: