Home > General > El xoc del petroli posa en escac els mercats

El xoc del petroli posa en escac els mercats

22/04/2020

La sessió d’ahir s’iniciava amb totes les portades ocupades per la forta davallada del preu dels futurs del West Texas Intermediate, que vencien el mateix dia i que van arribar a tancar amb fortes caigudes. Sense cap dubte, aquest any serà recordat com un dels més anecdòtics, en què s’ha viscut una crisis sanitària i una crisi del preu del petroli que derivarà en una recessió econòmica a causa de la paralització de l’economia mundial. Mentrestant, a Espanya, després dels pronòstics negatius publicats per part del Banc d’Espanya sobre la situació econòmica, el govern va comparèixer públicament per anunciar noves mesures per agilitzar la situació postconfinament en un dels països més àmpliament afectat per l’epidèmia de la Covid-19 i poder reprendre al més aviat possible l’activitat econòmica i donar més flexibilitat a les empreses i treballadors. La jornada borsària europea va estar esquitxada negativament pel temor que els efectes negatius continuïn sent notoris i que la recuperació que s’esperava pugui tardar més del que s’havia pronosticat fa menys d’un mes. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street continuaven amb correccions superiors al 2% a tancament de sessió europea i desoïen les paraules de Donald Trump per Twitter tot afirmant que mai deixaran caure la indústria energètica americana i que ja estan formulant nous plans per ajudar les companyies involucrades.

Categories: General Tags: