Home > General > L’IBEX-35 no segueix la tendència europea

L’IBEX-35 no segueix la tendència europea

21/04/2020

La setmana s’iniciava amb tonalitat positiva en la majoria de selectius europeus, on els diferents governs del Vell Continent posaven sobre la taula els seus plans per reprendre l’activitat econòmica gradualment després del confinament de més d’un mes. La notícia estrella amb la qual s’obria la sessió era la davallada del preu del petroli, que queia per sota de nivells no vistos des de fa més de 20 anys, afectant encara més les empreses cotitzades del sector. També es filtraven diverses notícies sobre la possibilitat de presentar noves ajudes per als països europeus més afectats pel confinament, tot i que a mesura que avançava la jornada van sortir diversos portaveus europeus a desmentir-ho. La sessió europea finalitzava l’inici de setmana amb lleugeres apreciacions en tots els selectius més representatius, amb l’excepció, una vegada més, de l’IBEX-35, que cada vegada amplia més la bretxa amb països com Alemanya, amb el qual té un diferencial negatiu del 9% aquest any, quantificant les pèrdues en un 28,46% des de l’1 de gener. La inestabilitat política que ha viscut i que esta vivint Espanya, a més de les més que qüestionades accions per tal de parar l’efecte contagi del coronavirus, han propiciat la desinversió en les empreses components d’aquest selectiu. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius americans obrien mixtos, destacant la fermesa que estem veient fa setmanes del Nasdaq, que era l’únic que es mantenia en positiu a tancament europeu.

Categories: General Tags: