Home > General > L’Eurogrup segueix dividit

L’Eurogrup segueix dividit

09/04/2020

Les divergències entre els països del nord (Alemanya, Holanda i Àustria) i els del sud (Espanya i Itàlia) impedeixen arribar a un nou acord després de 16 hores de negociacions en quatre dies consecutius per aconseguir un nou finançament per als països més afectats pel coronavirus. A falta d’acord, els membres de l’Eurogrup es tornaran a reunir avui per tal desencallar el paquet de préstecs de quasi bé mig bilió d’euros per ajudar a sortir de la que serà una de les caigudes més notòries de l’activitat al Vell Continent. Les incerteses entre els pactes que s’haurien de dur a terme entre els països europeus a més de les dèbils xifres macroeconòmiques que es van estar publicant durant ahir van influir que els selectius europeus tanquessin mixtos, amb un lleuger predomini a la baixa, tot tallant la ratxa alcista generalitzada que s’havia vist les últimes sessions. Des dels Estats Units, les notícies que arribaven eren més positives com, per exemple, les paraules de Donald Trump augurant que estan a prop d’arribar al pic de contagis i que farà el possible per reobrir al més aviat possible l’economia americana. Larry Kudlow, assessor econòmic de la Casa Blanca, era més concret i quantificava entre quatre i vuit setmanes per poder reprendre la normalitat econòmica. A tancament de la sessió europea, els selectiu de Wall Street digerien a l’alça les paraules dels diversos portaveus que s’havien pronunciat sobre l’economia.

Categories: General Tags: