Home > General > Europa comença a mostrar bons senyals

Europa comença a mostrar bons senyals

07/04/2020

La setmana començava amb bon peu amb les noves dades de contagis arreu d’Europa, que actualment estant esdevenint el focus de la majoria d’inversors. Després de gairebé un mes de confinament, els nous casos estan començant a minvar de la mateixa manera que ho estan fent les defuncions, deixant entreveure un final proper a aquesta situació que està afectant severament l’economia real. Les mesures dels bancs centrals, a més dels primers fets d’aplanament de la corba de contagis, van propiciar una notòria pujada generalitzada als selectius del Vell Continent. El DAX alemany era el que més s’apreciava amb un 5,77%, seguit de ben a prop per l’Eurostoxx-50, que ho feia en un 4,99%. L’IBEX-35, per la seva part, pujava un 3,99% per situar-se a nivells de 6.844 punts, mentre que el CAC-40 francès ho feia en un 4,61%. Prèviament, els selectius asiàtics també havien finalitzat amb moderades pujades la primera sessió de la setmana. Pel que fa a la reunió que s’havia de dur a terme entre diversos països de l’OPEP i alguns convidats externs implicats per tractar la possible retallada de producció del petroli, s’ha posposat a dijous vinent, afectant negativament la cotització de l’or negre. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street s’impulsaven a l’alça també per les positives dades respecte a la davallada de nous contagis a Nova York, contrastades per les paraules de Trump deixant de costat el discurs tan negatiu de la setmana passada i augurant un final de la pandèmia més proper.

Categories: General Tags: