Home > General > Setmana positiva per a la borsa enmig del confinament

Setmana positiva per a la borsa enmig del confinament

28/03/2020

Després d’haver viscut caigudes superiors al 30 per cent en la majoria de selectius del Vell Continent i de Wall Street en mes i escaig, una ratxa de 3 dies consecutius a l’alça recuperava part de la caiguda i recuperava els ànims dels inversors en actius de risc enmig de la cautela. L’S&P500 americà vivia la major pujada consecutiva des del 1933, fet que divendres aprofitaven els inversors per consolidar els beneficis d’aquestes volàtils jornades i que esquitxava negativament la resta de selectius del Vell Continent i dels Estats Units. Les paraules alarmistes de la portaveu del Fons Monetari Internacional,  Kristalina Georgieva, afirmant que ja s’ha arribat a una situació de recessió igual o pitjor que la del 2009 han propiciat un nou augment de la volatilitat, que s’ha traduït amb severes correccions arreu del món. A més a més ha incitat els països que conformen el G20 a apartar més finançament per poder sortir d’aquesta nova part del cicle que estem vivint. Les correccions al Vell Continent han estat meridianes, els selectius més representatius han caigut més d’un 3 per cent, dels quals destacava negativament l’FTSE 100 anglès, agreujat per la notícia del positiu del virus de Boris Johnson. A l’altra banda de l’Atlàntic i amb l’anunci que la majoria de ciutats americanes aplicaven el confinament, els selectius de Wall Street cotitzaven a la baixa a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: