Home > General > Els mercats recuperen lleugerament la confiança

Els mercats recuperen lleugerament la confiança

27/03/2020

Després d’haver viscut una de les correccions més ràpides de la història, els mercats ja comencen a digerir totes les mesures preses pels respectius bancs centrals i pels governs en cas de política fiscal per recolzar l’economia dels efectes col·laterals del confinament. Tot i que les dades macroeconòmiques que s’estan publicant durant la setmana no estan aportant bones sensacions, el mercat està més preocupat per l’evolució directa de les corbes dels contagis del virus arreu del món. Una de les dades més representatives de la situació actual ha estat la publicació de noves demandes de subsidi contra l’atur als Estats Units, que ha resultat ser desorbitadament alta registrant un nou rècord de 3,28 milions. Els inversors no donaven tota la importància que tindria aquesta dada en situacions normals de mercat i valoraven positivament les notícies que arribaven provinents del G-20, que representa el grup de països més poderosos del món i el 85 per cent del producte interior brut mundial, que mostraven el seu suport amb un comunicat deixant clara la seva posició de sostenir l’economia amb totes les eines que siguin necessàries. La sessió d’ahir s’iniciava amb tonalitat mixta per als selectius europeus, però a mesura que avançava i coincidint amb l’obertura dels selectius de Wall Street es girava a l’alça impulsada per les apreciacions americanes i va acabar tancat amb lleugeres pujades.

Categories: General Tags: