Home > General > Els mercats celebren les notícies sobre la Xina

Els mercats celebren les notícies sobre la Xina

25/03/2020

Les dades macroeconòmiques que es van donar a conèixer ahir dels PMI manufacturers, de serveis i compost arreu d’Europa i als Estats Units han resultat ser meridianament dèbils, bastant per sota de l’última lectura. Com ja sabem, les dades macroeconòmiques ara mateix han quedat lleugerament al marge i la principal preocupació ve sobre les dades de nous casos de contagi de la Covid-19. Pel que fa a aquest tema han arribat dues notícies encoratjadores, com han estat la publicació de zero nous casos a Hubei i que Wuhan, coneguda com el possible focus del virus, obrirà de nou la ciutat i recuperà la normalitat els propers dies. Des d’Europa, més en concret des d’Itàlia, la corba de contagis comença a aplanar-se momentàniament i sembla que països com ara Espanya podrien estar a prop a replicar aquesta evolució si segueixen funcionant les mesures de contenció empleades. A més a més, des dels Estats Units es filtraven rumors sobre el possible acord que s’està a punt de signar per tal d’executar una nova política fiscal expansiva valorada en 2,5 trilions de dòlars. Després del bombardeig de notícies, el mercat es va prendre un respir enmig de les caigudes viscudes aquests últims dies, van recuperar confiança i van viure una jornada de notòries apreciacions en la majoria de selectius d’arreu del món. El Vell Continent aconseguia tancar la jornada amb pujades superiors al 7% en tots els selectius més representatius, mentre que Wall Street prenia la inèrcia d’Europa i cotitzava amb pujades superiors al 6%.

Categories: General Tags: