Home > General > La Fed reacciona agressivament

La Fed reacciona agressivament

24/03/2020

Al Vell Continent, la situació continua estancada a mesura que avança el nombre de casos diagnosticats i els mercats així ho van reflectir la primera sessió de la setmana, en què els selectius més representatius van acabar amb pèrdues moderades en espera de recuperar la certesa sobre en quin moment del cicle de la pandèmia estem actualment. Després de l’anunci de la setmana passada de les accions que posaria a disposició de l’economia el Banc Central Europeu, la Reserva Federal Americana va tornar a comparèixer públicament per anunciar nous incentius per tallar la verticalitat negativa que s’està vivint als mercats. Jerome Powell, president de la Fed, va anunciar que comprarà quantitats il·limitades de bons del Tresor i MBS, que són actius col·lateralitzats per hipoteques per recolzar els mercats financers. El missatge de recolzament va ser clar i aquestes mesures duraran tant com sigui necessari, segons va comentar el portaveu americà. Aquestes mesures van afectar el tipus de canvi eurodòlar, ja que es va veure una lleugera depreciació del dòlar i a tancament de la sessió europea se situava proper a nivells d’1,075. Mentrestant, des del Senat, en plena campanya política per a les eleccions generals dels Estats Units que es duran a terme el novembre vinent, s’està intentant arribar a un acord entre el Partit Republicà i el Demòcrata per tal de tirar endavant noves mesures fiscals al continent americà.

Categories: General Tags: