Home > General > El BCE no és queda de braços plegats

El BCE no és queda de braços plegats

20/03/2020

Els mercats europeus obrien amb la notícia que el Banc Central Europeu, amb Christine Lagarde al capdavant, promouria un nou QE per valor de 750.000 milions d’euros per insuflar a l’economia. Una vegada preses les mesures possibles tant monetàries per part dels respectius bancs centrals com fiscals, per part de cada país, s’estan començant a publicar diverses projeccions i escenaris de com podria afectar les economies d’arreu del món. La durada i les implicacions econòmiques varien segons els diferents pronòstics que s’estan donant a conèixer, però el que sí que sembla posar-se en comú és que l’afectació serà negativament notòria per a la primera part de l’any 2020. Que la recuperació sigui més ràpida o menys dependrà en gran manera de les dades de noves infeccions, i en alguns països ja es comencen a veure símptomes d’estabilització, que juntament amb les notícies sobre els assajos clínics que s’estan duent a terme sobre els fàrmacs per erradicar el virus apropen més el positivisme després d’escenes de molta por com s’han vist les últimes setmanes. La sessió d’ahir es va viure amb estabilitat i els selectius més representatius del Vell Continent van aconseguir tancar en verd. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street iniciaven la sessió amb lleugeres apreciacions. Pel que fa a les commodities, destacava el rebot a l’alça del petroli després que dimecres el barril de Brent se situés a nivells de 25 dòlars.

Categories: General Tags: