Home > General > Les borses reboten a l’alça

Les borses reboten a l’alça

18/03/2020

Després de les accions coordinades arreu del món dels respectius bancs centrals adoptant polítiques monetàries expansives i donant suport a les respectives economies, el mercat va llegir entre línies que aquestes mesures arribaven tard i a la desesperada. Al Vell Continent, els selectius europeus corregien amb força amb caigudes generalitzades per sobre del 4%, fins arribar en algun cas, com ara l’IBEX-35, a corregir un 7,88% en el cas més extrem. A l’altra banda de l’Atlàntic, la sang corria als mercats de Wall Street, on es va veure la tercera caiguda més severa des del 1926 de l’S&P-500, que va corregir un 11,98%. La sessió d’ahir servia per insuflar noves esperances al mercat, en què diversos països d’Europa, com ara Espanya, Itàlia, França o Bèlgica, prohibien les posicions curtes en els valors dels seus selectius amb diferents durades d’aquesta mesura. La sobrecorrecció dels mercats, juntament amb les mesures preses per suportar l’economia i els mercats borsaris van propiciar un rebot que tallava la mala ratxa als selectius europeus.
Des dels Estats Units, els selectius de renda variable obrien optimistes amb lleugeres pujades, fet que donava més suport positiu a tancament dels mercats europeus. Mentrestant, el petroli continua el particular estira-i-arronsa entre Rússia i l’Aràbia Saudita respecte als nivells de producció, fet que ha portat el barril Brent a nivells propers als 30 dòlars.

Categories: General Tags: