Home > General > Els bancs centrals, de nou a la palestra

Els bancs centrals, de nou a la palestra

17/03/2020

L’economia s’està aturant arreu del món. Els efectes secundaris del confinament per aturar la propagació del virus estan tenint diversos efectes col·laterals que empitjoren meridianament la situació econòmica. Les primeres dades macroeconòmiques sobre la producció industrial i les vendes minoristes a la Xina han resultat ser molt dèbils, molt per sota del que s’esperava el mercat. Per tal d’intentar mitigar els efectes nocius a l’economia, diversos bancs centrals han comparegut públicament per donar a conèixer les mesures que prendran per sostenir l’economia. La que més ressò ha tingut, entre les diverses compareixences de bancs centrals en tot el món, ha estat la Reserva Federal Americana (Fed), amb Jerome Powell al capdavant, que ha anunciat que retalla els tipus d’interès en 100 punts bàsics i que facilitarà els fluxos de crèdit a les famílies a i a les empreses més afectades. Aquesta mesura ha estat aplaudida i benvinguda pel president dels EUA, Donald Trump, que feia molt de temps que atacava directament el portaveu de la Fed per no haver pres aquesta decisió amb antelació. Tot i que els moviments dels bancs centrals són un clar recolzament a l’economia, els mercats han descomptat la mesura com a desesperada i a l’inici de la sessió s’han vist correccions molt severes que han anat reduint-se, seguint en vermell, a mesura que avançava la jornada.

Categories: General Tags: