Home > General > Arriben noves ajudes pels mercats

Arriben noves ajudes pels mercats

14/03/2020

Fa menys d’un mes, l’eufòria abundava en els mercats de renda variable, on per part americana l’S&P500 se situava lleugerament per sota del nivell dels 3.400, màxim històric, i per la part europea, l’Eurostoxx 50 a nivells de 3.865, també en valoracions màximes històriques. Des d’aquell 19 de febrer, els selectius d’arreu del món han corregit amb força, i els selectius esmentats anteriorment se situen en un 25% i un 32%, respectivament, per sota dels nivells mencionats anteriorment. El passat dijous 12 de març va esdevenir una nova data clau per a l’Ibex-35 (-14%) i el CAC40(-12%), ja que van registrar la caiguda més gran de la seva història. Per intentar frenar les severes correccions que s’estan materialitzant en els mercats en escassos dies, Espanya i França, entre altres països, han prohibit temporalment les inversions en curt, és a dir, les inversions que apostaven negativament contra els valors de l’Ibex-35 i el CAC40, fet que ha frenat, com a mínim a curt termini, la violència amb què corregien els mercats a Europa. A l’altra banda de l’Atlàntic, després d’haver viscut caigudes lleugerament per sota del 10% en els selectius més representatius de Wall Street, s’anunciaven noves mesures econòmiques per part de Donald Trump per pal·liar els efectes col·laterals que ha aportat el coronavirus.

Categories: General Tags: