Home > General > Enfonsament generalitzat

Enfonsament generalitzat

13/03/2020

Vam tornar a viure una jornada d’enfonsaments generalitzats als mercats. S’ha passat d’epidèmia a pandèmia, els governs estan comunicant tots els plans d’emergència per evitar la ràpida propagació del virus amb mesures de fort impacte com el cas dels Estats Units, que tanquen l’accés a europeus durant un període revisable de 30 dies. Per tant, les preocupacions dels inversors persisteixen i això es fa notar clarament als mercats. Aquests dies estem veient accions dels principals bancs centrals per garantir la liquiditat al mercat, accions dels principals governs destinant ajuts i plans milionaris així com plans de prevenció. Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu, va comparèixer, però, no va aconseguir tranquil·litzar els inversors, que possiblement esperaven alguna cosa més en el seu discurs. En aquest context molts dels mercats europeus cedien per sobre del 10%. El petroli també patia fortes davallades en un entorn en què es planteja incrementar oferta i se segueix preveient una bai­xada de la demanda per totes les restriccions de moviments anunciades. Del costat dels actius refugi també existia incertesa: l’or perdia prop d’un 4%. Dels pocs actius que es van mantenir en positiu, el dòlar respecte de l’euro, ja que el canvi es creuava a 1,1075. El bitllet verd es mostrava fort. Us seguim mantenint informant, desitjant redactar millors noticies demà.

Categories: General Tags: