Home > General > Incertesa = volatilitat

Incertesa = volatilitat

12/03/2020

Com sempre en els mercats el nostre major enemic ha estat la incertesa. Avui en dia aquesta incertesa ens està portant a viure moments d’elevada volatilitat. Com a volatilitat ens referim als bruscos moviments de preus que es poden visualitzar: tot d’un cop veiem uns mercats que pugen amb força, i en qüestió d’una estona o d’un dia veiem que la tendència es capgira i agafen direcció a la baixa. Aquest dimecres ens ha tocat fer un pas endarrere després d’un dimarts en què els mercats americans van rebotar un 5%. Es retallen les previsions de creixement per a l’any i en algunes zones geogràfiques com per exemple Europa incrementen les probabilitats de poder entrar en recessió. Aquesta vegada recordem que el shock que estem vivint es tant d’oferta ( s’han interromput les cadenes de subministrament) com de demanda (menor consum–consum més incert). De totes es important destacar que no hi ha hagut cap pèrdua de capacitat productiva (simplement s’ha aturat). A nivell de mercats val a destacar que els mercats Europeus havien començat la jornada en positiu però a mesura que avançava la sessió la negativitat dels americans es traslladava a Europa. Els Bancs Centrals segueixen alineats i aquesta vegada ha estat el torn del Banc Central d’Anglaterra, que ha procedit a rebaixar els tipus d’interès un 0,50 per cent. A tancament Europeu, l’eurodòlar cotitzava entorn de l’1,1261 i l’actiu refugi de referencia, l’or, es mantenia es mantenia estable en  1.650 USD. El petroli, en canvi, perdia un 3% de la seva valoració.

Categories: General Tags: