Home > General > Respir als mercats després d’una setmana ‘horribilis’

Respir als mercats després d’una setmana ‘horribilis’

03/03/2020

Sessió de desconcert als mercats de valors. Després de la forta correcció que la renda variable pateix des dels seus màxims de la setmana del 19 de febrer, els inversors són incapaços de desenganxar els ulls de les pantalles i percebre qualsevol senyal de rebot. Després d’un cap de setmana de descans, ahir dilluns començava la jornada amb uns parquets animats i optimistes, que mostraven números verds a la majoria d’índexs europeus. Les exclamacions d’alegria entre la comunitat inversora es van veure entelades ràpidament, a mig matí, quan el verd es va descolorir i el vermell va fer acte de presència, i va arribar a marcar negatius de més de l’1%, cosa que va encendre un cop més la flama de la por i la preocupació. Anàvem a dinar amb nivells mínims i sumant a la correcció dels últims dies un negatiu més. Va ser l’obertura dels mercats dels EUA en verd el que va provocar que Europa es girés i tornés al verd amb què havia obert el matí. Així doncs, i amb excepció del MIB italià, que tancava la jornada amb una caiguda de l’1,50%, i el DAX alemany, que ho feia amb un lleuger descens del 0,27%, la resta dels índexs europeus tancaven en verd. El selectiu espanyol aconseguia salvar els 8.700 punts, impulsat pel sector salut i en gran part per l’enèsima pujada d’Iberdrola. El valor que llastava el selectiu i que pateix en profunditat la crisi del coronavirus ha estat l’aerolínia IAG, amb una caiguda de gairebé un 10%. L’euro, per la seva part, escalava posicions vs. el dòlar i a tancament dels mercats europeus cotitzava a 1,1172.

Categories: General Tags: