Home > General > Segueix la incertesa, segueixen les caigudes

Segueix la incertesa, segueixen les caigudes

29/02/2020

Els mercats continuen enfrontant-se al risc d’increment de contagi Covid-19 després de nous informes de casos fora de la Xina a Itàlia, Corea del Sud i l’Iran. Com a resultat, els mercats mundials de renda variable estan experimentant una setmana de fortes vendes, mentre que les obligacions governamentals i l’or van augmentar, amb el rendiment del Tresor dels Estats Units de 30 anys i el rendiment del Tresor dels Estats Units a deu anys a nous mínims històrics. Els actius de risc estan sent els més perjudicats mentre els denominats “safe havens” o actius refugis estan sent els que millor resistència estan tenint. La jornada de divendres mantenia la tendència de la setmana. En el selectiu espanyol alguns dels valors més castigats eren els del sector bancari en començar a descomptar una possible actuació expansiva per part dels principals Bancs Centrals. Per a l’índex espanyol aquesta podria ser una de les seves pitjors setmanes des del 2010. Els temors a una caiguda de l’expansió econòmica també portaven el Petroli a seguir caient situant la referència nord-americana WTI als voltants dels 45 USD per barril. Aquest comentari està redactat a tancament de mercats europeus, quan encara queden unes quantes hores pel tancament de les borses americanes. Desitgem doncs que es pugui revertir la tendència en aquests darrers compassos. Bon cap de setmana.

Categories: General Tags: