Home > General > El Banc Central xinès entra en escena

El Banc Central xinès entra en escena

20/02/2020

Prèvia obertura dels selectius del Vell Continent, es feien públiques les decisions del Banc Central xinès de recolzar l’economia i injectar de nou capital a les empreses i sectors més àmpliament afectats pel coronavirus. Aquestes notícies pro mercat, conjuntament amb la davallada de casos del famós virus a Àsia ha avivat les ganes d’actius de risc arreu d’Europa, on s’han vist apreciacions superiors al 75 pbs als selectius més representatius de les economies. L’escassetat de dades macroeconòmiques europees, que els últims dies no estaven esdevenint gaire positives, ha propiciat nous màxims històrics en diversos índexs europeus. Des de principis d’any, el selectiu que més apreciació acumula és l’FTSE MIB italià, que ja supera el 8% de revaloració, i destaca també un fort Ibex-35 que ja acumula apreciacions superiors al 5,5%.
Per la banda negativa, segueix l’FTSE 100 anglès, que retalla en terreny negatiu, però segueix sent el mercat que més incerteses desperta enmig de la sortida de la Unió Europea. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic els selectius de Wall Street obrien a l’alça seguint la tendència positiva d’Europa, on predominaven les alces dels sectors més vinculats a la tecnologia. Pel que fa a les commodities, l’or recupera nivells màxims que no es veien des del 2013 i destacava els màxims històrics del pal·ladi, un dels materials essencials per a la construcció de les bateries elèctriques.

Categories: General Tags: