Home > General > El Vell Continent inicia la setmana amb apreciacions

El Vell Continent inicia la setmana amb apreciacions

18/02/2020

Europa aprofita la festivitat americana deguda al dia dels Presidents per sumar una nova sessió amb la totalitat dels índexs més representatius en positiu. Tot i que les dades que arribaven des d’Àsia abans de l’obertura dels mercats europeus eren mixtes, on per la part positiva destacava la millora dels casos de coronavirus, que semblen minvar, però per la part negativa esquitxava les dèbils dades del PIB del 3r trimestre japonès, que el situava en contracció a nivells anualitzat. Mentrestant, el país veí oriental, la Xina, rebaixava els tipus d’interès a mitjà termini per tal d’impulsar de nou l’economia després dels efectes nocius del coronavirus. Més dades que han propiciat les apreciacions dels mercats han estat els rumors que es coneixen des de divendres en relació amb els possibles beneficis fiscals que Donald Trump voldria aplicar als Estats Units per impulsar els habitants amb rendes menors als 200.000 euros anuals a invertir en borsa. Cal recordar que és any d’eleccions generals als EUA i que l’actual president americà intentarà de totes les formes possibles mantenir una borsa forta per tal de tenir moltes més opcions d’esdevenir reelegit. Pel que fa a les divises, el tipus de canvi euro dòlar se situa a nivells al voltant de l’1,083 a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: