Home > General > Atents a l’evolució del coronavirus

Atents a l’evolució del coronavirus

15/02/2020

Tanquem setmana moguda, tant als mercats de valors com a l’economia real. El virus que està amenaçant globalment la salut pública i que, ja fa unes setmanes, l’Organització Mundial sobre la Salut (OMS) va decretar l’estat d’emergència a causa d’aquest, lluny d’apagar el seu efecte ha incrementat la seva força. Aquest dijous vam despertar amb la terrible notícia que els casos d’infectats havien incrementat substancialment. La resposta a aquest augment no va ser una major infecció, sinó a un ball de xifres a la Xina degut a un error estadístic al contar els morts causats pel virus. Aquest fet va alertar la comunitat internacional, posant en dubte si les xifres actuals eren del tot fiables o no. Els mercats de valors van reaccionar baixant amb força, davant del pànic a una situació més crítica que la de fins en aquell moment reconeguda. Una conseqüència important confirmada aquesta setmana ha estat la cancel·lació del Congrés Mobile World Congress a Barcelona després de l’anunci de no assistir a l’esdeveniment d’importants participants, com LG, Ericsson o Amazon. La no celebració d’aquest Congrés té una repercussió directa sobre l’economia de la Ciutat Comtal, no només per l’esdeveniment en si, sinó per al sector serveis (taxis /restauració / hostaleria, etc.), que es veurà afectat inevitablement. Mentrestant, estarem atents durant la setmana vinent de l’evolució del coronavirus així com altres factors que afectaran els mercats de valors. Bon cap de setmana a tothom!

Categories: General Tags: