Home > General > Complaença als mercats

Complaença als mercats

13/02/2020

Els selectius més representatius de renda variable del Vell Continent van completar una nova jornada amb la totalitat en positiu. Les pors al coronavirus van quedar enrere, les presentacions de resultats de les companyies en general van superar les expectatives i les dades macroeconòmiques publicades no semblen alertar d’una recessió a curt termini. Les negociacions comercials entre la Xina i els Estats Units, el factor que més volatilitat ha aportat als mercats, sembla quedar en segon pla i la complaença als mercats és notòria. El bon any 2019 viscut en els selectius més arriscats sembla seguir la seva tendència com a mínim, fins a mitjan febrer. Les compareixences públiques fetes pels portaveus del Banc Central Europeu i del president de la Fed no han aportat importants canvis en la implementació de la política monetària respecte de l’any passat. Mentrestant, tots els índexs europeus se situen amb rendiments acumulats positius des de principi d’any, a excepció del FTSE-100 britànic, que enmig de la sortida de la Unió Europea encara aporta certa incertesa als inversors. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street cotitzaven en màxims històrics a l’obertura dels mercats. Per la seva banda, el tipus de canvi eurodòlar segueix apreciant-se respecte de l’euro i ja se situa a nivells d’1,088 a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: