Home > General > Lagarde i Powell aporten estabilitat als mercats

Lagarde i Powell aporten estabilitat als mercats

12/02/2020

Les defuncions vinculades al contagi del coronavirus ja sobrepassen les 1.000 persones, mentre que els portaveus dels respectius bancs centrals dels Estats Units i d’Europa alerten sobre les possibles repercussions que podrien tenir en l’economia. Jerome Powell, president de la Fed, ha fet un discurs continuista, en el qual ha afirmat que l’economia americana es mostra estable i ha reiterat que estan còmodes amb els nivells dels tipus d’interès actuals. Per la seva part, Christine Lagarde, presidenta del BCE ha recordat els possibles afectes adversos d’una política estructural de tipus d’interès negatius i ha instat els països amb superàvits a implementar polítiques fiscals expansives per tal d’intentar millorar la situació actual, en la qual el BCE està molt lligat de mans i no té gaires més recursos per a impulsar l’economia sense l’ajuda dels països individual- ment. Els tipus d’interès a Europa romandran sense canvis a curt termini. Les paraules dels dos portaveus seguien donant confiança als inversors, fet que es veia àmpliament correlacionat amb l’alça generalitzada a les borses del Vell Continent. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street iniciaven amb tendència positiva en màxims històrics. El tipus de canvi eurodòlar se situa a nivells de 1,09 a tancament de sessió europea, mostrant una clara apreciació en els últims 7 dies del dòlar respecte a l’euro.

Categories: General Tags: