Home > General > La setmana arrenca mixta per als selectius europeus

La setmana arrenca mixta per als selectius europeus

11/02/2020

La temàtica estrella del coronavirus ha semblat no tenir gaire afectació als mercats tot i les lleugeres correccions que es van veure a partir del 17 de gener, que van servir a molts inversors per trobar nous punts d’entrada i seguir amb les ganes d’augmentar la ponderació en els actius de risc. La forta tendència alcista vista la setmana anterior, on vam veure un IBEX-35 per sobre dels 9.800 pbs, acumulant una pujada del 4,73% en tan sols 5 dies, ha servit per qüestionar-se si realment les afectacions del virus van ser tan poques com les que vam veure. Els danys col·laterals dels virus encara són latents i moltes empreses xineses romanen tancades. Podria ser que a dia d’avui els efectes no siguin quantificables, ja que encara poden augmentar el nombre de persones afectades i d’empreses tancades, però sí que podria tenir afectacions de cara a les properes presentacions de resultats i al creixement del PIB de diverses economies àmpliament vinculades amb l’asiàtica. Els selectius del Vell Continent han iniciat la setmana amb dubtes, amb resultats mixtos on el mercat que més ha caigut ha estat el FTSE-100, amb un -0,27%, mentre que per la part positiva el que més s’apreciava era el FTSE MIB italià (0,12%). A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street obrien amb pèrdues però no tardaven a canviar de signe per posar-se en terreny positiu a tancament de sessió europea.

Categories: General Tags: