Home > General > Bona setmana per als selectius de renda variable europea i americana

Bona setmana per als selectius de renda variable europea i americana

08/02/2020

Els selectius de renda variable del Vell Continent han finalitzat la setmana lleugerament a la baixa sense ser impulsats per les males dades de producció industrial a diversos països com Alemanya, França i Espanya. A més a més des dels Estats Units es publicaven les dades d’ocupació americanes, que aparentment semblaven bones, ja que la creació de nous llocs de treball va ser àmpliament més gran del que s’esperava, en canvi, la taxa d’atur no s’ha reduït en línia amb el que els analistes pronosticaven. A més a més, la fluctuació tan alta de nous llocs de treball ha fet mostrar cert escepticisme respecte a com s’han fet els càlculs. Aquestes dades macroeconòmiques negatives, juntament amb les fortes pujades verticals vistes en els actius de risc d’arreu del món, a més de tornar a estar a nivells màxims històrics en les borses de Wall Street, han servit per consolidar beneficis i veure lleugeres correccions al final de la setmana.  L’obertura de Wall Street seguia la tendència negativa dels índexs europeus mentre que el tipus de canvi euro-dòlar se situava a nivells d’1,09, cosa que mostrava una apreciació del dòlar respecte l’euro. Pel que fa al petroli, el barril Brent torna a patir caigudes en el preu i se situa al voltant dels 55 $. De ben a prop se seguiran les novetats respecte al coronavirus i les possibles implicacions als mercats globals.

Categories: General Tags: