Home > General > Segueix la bonança als mercats europeus i americans

Segueix la bonança als mercats europeus i americans

07/02/2020

Setmana de fortes apreciacions a les borses americanes i europees, i els motius principals han estat la multitud de novetats positives macroeconòmiques. La jornada d’ahir servia per fer-se pública la rebaixa per part de la Xina dels aranzels aplicats sobre productes d’origen americà per valor de 75.000 milions de dòlars com a senyal que comença a aplicar la primera fase de l’acord comercial. A més a més, des dels Estats Units també es confirmava que el Senat absolia Donald Trump de l’impeachment contra els càrrecs d’abús de poder i d’obstrucció al Congrés en relació amb les suposades pressions que va fer el president americà a Ucraïna cercant decantar els votants a favor seu per a les eleccions del novembre. Les mesures preses per la Xina per pal·liar els efectes nocius que està tenint el coronavirus al país asiàtic a través d’insuflar diners a l’economia podrien alterar positivament els pronòstics de creixement mundial, que semblaven lleugerament catastrofistes fa escassos dies, quan es començaven a conèixer els primers casos del coronavirus. Totes aquestes notícies positives van impulsar a l’alça tots els selectius del Vell Continent durant la sessió d’ahir. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street es contagiaven positivament del bon moment d’Europa i cotitzaven a màxims històrics a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: