Home > General > El coronavirus deixa de ser ‘mainstream’

El coronavirus deixa de ser ‘mainstream’

06/02/2020

La paraula mainstream, que serveix per sintetitzar la definició de corrent actual o tendència majoritària, li va com anell al dit al coronavirus. I és que les correccions que s’han vist als mercats de renda variable global vistes des del 17 de gener vinculades amb la propagació del 2019-nCoV o coronavirus han quedat pràcticament esborrades del mercat. L’inici de febrer ha servit perquè diversos científics hagin afirmat trobar una vacuna efectiva per al virus, fet que ha calmat molts dels temors que podien afectar negativament els mercats. Segueix la tendència alcista que va ser la tònica de l’any passat per començar el 2020. La millora de les dades de creació d’ocupació al sector privat americà, les del PMI de serveis als EUA, a més del PMI compost de l’eurozona s’han sumat a les bones dades de l’ISM als Estats Units i dels PMI manufacturers a Europa. Aparentment, dues de les economies més representatives del món, com són l’europea i l’americana, sembla que es reactiven, tal com han mostrat les dades fins a dia d’avui. Pel que fa a les commodities, el preu del barril de Brent segueix apreciant-se per mirar de recuperar el preu en què cotitzava abans de fer-se pública la propagació del virus. Les bones dades macroeconòmiques que s’estan coneixent a l’altra banda de l’Atlàntic estan ajudant a veure una apreciació del dòlar respecte de l’euro, que situa el tipus de canvi en 1,100 a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: