Home > General > El Vell Continent torna a la tranquil·litat

El Vell Continent torna a la tranquil·litat

30/01/2020

Segon dia consecutiu que els mercats respiren una mica més tranquils recuperant les caigudes sofertes durant la sessió de dilluns. La majoria dels principals col·lectius globals tornaven al terreny de rendibilitat anual positiva. Tanmateix, el coronavirus seguia sent notícia i alguns països com França o Itàlia anunciaven que repatriarien als seus ciutadans en sòl xinès afectat pel virus, principalment la regió de Hubei. En l’àmbit macroeconòmic, durant la jornada del dimecres coneixíem els inventaris de petroli dels Estats Units, que superaven els nivells esperats pel consens. Consegüentment, el preu del cru WTI sofria una caiguda que voltava el mig punt percentual al tancament de la sessió europea. També als Estats Units, la Reserva Federal decidia sobre els tipus d’interès. Pel que fa als mercats europeus, els principals índexs del vell continent cotitzaven positius amb guanys que rondaven el mig punt percentual. L’Ibex-35 juntament amb l’SMI suís lideraven les pujades a Europa amb guanys que se situaven a 0,66% i 0,72%, respectivament. A l’altra banda de l’Atlàntic, la temporada de presentació de resultats tenia com a protagonistes principals Facebook, Tesla i Microsoft. Wall Street obria a l’alça, impulsada pels bons resultats de les companyies i el tarannà més optimista que vivien les borses europees. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,1004.

Categories: General Tags: