Home > General > Després de la tempesta ve la calma

Després de la tempesta ve la calma

29/01/2020

El dimarts seguia amb un mateix protagonista, el Coronavirus, les notícies se centraven en l’expansió del virus a Europa amb el primer cas de contagi a Alemanya. No obstant, el panorama en els mercats de valors era un molt diferent del de dilluns. Ahir, els mercats, tot i estar atemorits per l’abast d’aquest nou virus i la seva afectació tant a l’economia xinesa com a la global, respiraven una mica i cotitzaven a l’alça després de viure, dilluns, una de les pitjors sessions dels darrers anys. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el cru WTI es recuperaven terreny fins a situar-se a nivells de 58,2 $ i 52,98 $, respectivament. A nivell macroeconòmic, la jornada se centrava en la publicació de la dada de confiança del consumidor del mes de gener als Estats Units, elaborada per The Conference Board. Aquesta xifra es va situar per sobre de les expectatives del consens i reflectia una certa millora de les expectatives econòmiques envers l’últim estudi realitzat. També coneixíem ahir la taxa d’atur d’Espanya que se situava al 13,78%, lleugerament inferior a les expectatives del consens. Els mercats europeus obrien a l’alça amb guanys i en finalitzar la jornada els col·lectius de l’Eurozona registraven guanys al voltant del punt percentual. Als Estats Units, els principals índexs també sumaven punts bàsics amb el NASDAQ liderant les pujades al tancament del mercat europeu.

Categories: General Tags: