Home > General > Mercats a la baixa a causa del coronavirus

Mercats a la baixa a causa del coronavirus

28/01/2020

Jornada de fortes caigudes generalitzades durant la sessió d’ahir a causa de l’expansió del coronavirus. Aquest virus, aparentment d’origen animal i focalitzat a la Xina, es va estendre durant el cap de setmana a França i als Estats Units, així com a altres països asiàtics molt propers a la Xina. L’Organització Mundial de la Salut no va fer saltar les alarmes i va declarar que el risc d’infecció a una escala global era moderat però calia estar alerta i preparats per si apareixien nous casos. Tot i les paraules tranquil·litzadores de l’organisme internacional,  els mercats asiàtics tancaven amb pèrdues que superaven els dos punts percentuals. A Europa, els principals col·lectius seguien el mateix camí que els índexs asiàtics i finalitzaven la sessió amb caigudes generalitzades. El DAX alemany era el col·lectiu que més retrocedia amb una caiguda del 2,74%. Als Estats Units el panorama era molt similar, amb una obertura de sessió que deixava els principals índexs amb caigudes de prop de l’1,5%. A mesura que avançava la sessió els índexs americans havien pronunciat les seves pèrdues. El petroli tampoc es salvava de la crisi del coronavirus i el barril de Brent i el cru WTI se situaven a nivells de 58 i 53 dòlars, respectivament, preus mínims de fa 3 mesos. D’altra banda, l’or tornava a ser el valor refugi per excel·lència i a tancament de la sessió europea se situava a nivells de 1.582 dòlarts.

Categories: General Tags: