Home > General > L’acord comercial i les eleccions britàniques impulsen els mercats

L’acord comercial i les eleccions britàniques impulsen els mercats

17/12/2019

Ahir es presentava amb bones notícies per als inversors. Per una part, la setmana passada Boris Johnson guanyava àmpliament les eleccions britàniques i restava incertesa a la resolució del Brexit. D’altra banda, els Estats Units i la Xina anunciaven que havien arribat a la primera fase de l’acord comercial, el qual encara no s’ha signat, en el qual els dos països es comprometien mútuament a suavitzar les restriccions aranzelàries que tenien i finalment els aranzels que en teoria entraven en vigor diumenge 15 de desembre quedaven suspesos. Amb tot això, la setmana començava positivament, amb pujades importants que duien els principals índexs a màxims anuals. A Europa, el FTSE-100 britànic liderava els augments amb un guany que superava els dos punts percentuals. Tanmateix, l’IBEX-35 recuperava terreny i se situava per sobre dels 9.600 punts bàsics amb un guany a final de la sessió de l’1,22%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els parquets americans obrien a l’alça igual que els seus homòlegs europeus. El Nasdaq liderava les pujades als Estats Units amb un guany de l’1,02% i la resta dels índexs cotitzaven a màxims històrics a tancament dels mercats europeus. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el cru WTI cotitzaven a l’alça amb guanys que rondaven el mig punt percentual i que els deixava a nivells de 65,36 dòlars i de 60,10. respectivament.

Categories: General Tags: