Home > General > Els mercats recuperen el terreny positiu

Els mercats recuperen el terreny positiu

12/12/2019

Ahir va suposar un punt d’inflexió per als mercats, que cotitzaven majoritàriament a l’alça després que l’obertura a la zona euro fos fluixa. La jornada es presentava amb molta incertesa sobre la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, i el possible endarreriment de l’entrada en vigor de nous aranzels a productes xinesos per valor de 160.000 milions de dòlars prevista per al 15 de desembre vinent. L’activitat macroeconòmica se centrava principalment als Estats Units, on es coneixien les dades de l’IPC subjacent del mes de novembre, que se situava a nivells de 0,2%, en línia amb l’esperat pels analistes, i els inventaris de petroli de l’AIE que mostraven uns nivells superiors als esperats. Els principals mercats europeus cotitzaven a l’alça, amb l’IBEX-35 com a líder de les pujades amb un guany del 0,77%. El selectiu espanyol es quedava a les portes dels 9.400 punts bàsics i aconseguia retallar una mica la distància amb els seus homòlegs europeus pel que fa a la rendibilitat acumulada anual. A l’altra banda de l’Atlàntic, Wall Street obria a l’alça però en poc temps les pujades inicials es veien disminuïdes, i en el cas del Dow Jones registrava una lleugera caiguda a tancament de mercats europeus. A l’Àsia, els mercats celebraven el possible endarreriment dels nous aranzels i el Hang Seng registrava una pujada del 0,79%. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el WTI sofrien caigudes superiors al punt percentual a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: