Home > General > Un dia prudent amb els mercats mixtos

Un dia prudent amb els mercats mixtos

11/12/2019

La jornada d’ahir transcorria amb certa calma geopolítica. En l’àmbit macroeconòmic coneixíem diverses dades que marcaven el ritme de la sessió. D’una banda, la Xina donava a conèixer les dades de l’IPC anual i trimestral, que se situaven a nivells del 4,50% i el 0,40%, respectivament, per sobre de l’esperat pels analistes.  D’altra banda, a Europa es publicava el PIB anual del Regne Unit i l’índex ZEW de confiança inversora d’Alemanya i la zona euro. Pel que fa al país britànic, el PIB anual se situava a nivells del 0,70%, en línia amb l’esperat, però suposa un retrocés respecte a la darrera dada, que situava el PIB al 0,90%. Altrament, els índexs ZEW de confiança inversora registraven nivells molt positius tant a la zona euro com a Alemanya, superant àmpliament els registres esperats pel consens. Tot i les dades macroeconòmiques positives, els mercats obrien a la baixa amb caigudes que arribaven a superar el mig punt percentual, però que després de l’obertura dels mercats americans començaven a recuperar terreny deixant els principals índexs europeus cotitzant mixtos. L’IBEX-35 es mantenia per sobre dels 9.300 punts bàsics i registrava una caiguda del 0,36%. Als Estats Units els mercats obrien lleugerament a la baixa i acabaven mixtos a tancament de la sessió europea. El tipus de canvi eurodòlar es mantenia pla, a nivells d’1,1081.

Categories: General Tags: