Home > General > Els aranzels a importacions xineses, de nou protagonistes als mercats

Els aranzels a importacions xineses, de nou protagonistes als mercats

10/12/2019

La setmana començava amb un barreja de tranquil·litat i prudència que es convertia en una sessió en què els mercats acabaven amb un color predominant vermell. Les lleugeres baixades eren la conseqüència de l’agenda que depara aquesta setmana, amb les eleccions britàniques com a principal protagonista. D’altra banda, els temors a una desacceleració de l’economia xinesa i la proximitat del 15 de desembre, dia en què entren en vigor nous aranzels dels Estats Units, també eren causa d’aquesta prudència. A més, a Espanya era festiu a diverses comunitats autònomes, que feia que la jornada fos més tranquil·la a la península, on l’IBEX-35 tancava la sessió amb volums molt per sota del que és habitual. Els mercats europeus iniciaven la setmana cotitzant amb caigudes que en cap cas superaven el punt percentual. El FTSE MIB italià liderava les pèrdues a Europa amb una caiguda del 0,97%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats americans obrien també a la baixa i a tancament de la sessió europea queien però amb menys mesura que els seus homòlegs europeus. El Dow Jones i l’S&P500 perdien un 0,23% i un 0,05%, respectivament. Pel que fa al petroli, el barril de Brent es consolidava a nivells de 64 dòlars a tancament de la sessió europea. El tipus de canvi eurodòlar es mantenia a nivells d’1,107.

Categories: General Tags: