Home > General > Tancament de setmana amb Europa en verd

Tancament de setmana amb Europa en verd

07/12/2019

Divendres es presentava amb la retirada d’aranzels per part de la Xina a diversos productes relacionats amb la soja i la carn del porc provinents dels Estats Units. Aquesta notícia va ser recollida pels inversors com un senyal positiu a un possible acord comercial abans de finalitzar l’any. A més, durant la jornada de divendres es va confirmar l’acord entre l’OPEP i Rússia per reduir la producció de cru en mig milió de barrils. Als Estats Units es publicaven les dades d’ocupació del mes de novembre. Durant aquest darrer mes la taxa d’atur dels EUA va disminuir fins al 3,5% des del 3,6% d’octubre, per la qual cosa mostra com l’economia americana segueix en una expansió moderada tot i les darreres dades que mostraven una desacceleració manufacturera. Pel que fa als mercats, a Europa tots els principals índexs recuperaven terreny perdut durant els primers dies de la setmana i cotitzaven a nivells de tancament de la setmana passada. L’Ibex-35 liderava els guanys a Europa, amb revaloracions al voltant de l’1,5%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats també cotitzaven de verd al tancament de la sessió europea registrant guanys que en cap cas superaven el punt percentual. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el WTI es mantenien plans al tancament europeu i es mantenien a nivells de
63 $ i 53 $ respectivament. El tipus de canvi eurodòlar retrocedia i se situava a nivells d’1,104.

Categories: General Tags: