Home > General > Els mercats recuperen la calma però el vermell continua present

Els mercats recuperen la calma però el vermell continua present

06/12/2019

La guerra comercial entre els Estats Units i la Xina va donar un respir als inversors durant la jornada d’ahir, ja que no hi va haver cap notícia rellevant que fes saltar les alarmes en el mercats com ho havia estat fent durant la setmana. Tot i la calma geopolítica, els inversors es mantenien prudents i els mercats tancaven mixtos tot i iniciar amb guanys generalitzats. En l’àmbit macroeconòmic, es donava a conèixer el PIB trimestral de la zona euro, que se situava en l’1,2%, en línia amb l’esperat pels analistes. A Europa, l’únic índex que es mantenia en verd era el CAC-40 francès, que tancava la sessió amb una petita pujada del 0,03%. L’IBEX-35 mantenia els 9.200 punts bàsics tot i acabar el dia amb una pèrdua del 0,30%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats obrien a l’alça, però pocs minuts després giraven i cotitzaven amb pèrdues. L’índex que liderava les pèrdues era el DowJones, que perdia el 0,14% a tancament de la sessió europea. Pel que fa al petroli, l’OPEP es reunia ahir per aconsellar els principals exportadors de petroli que reduïssin l’oferta i així recolzar els preus del petroli, que novament després d’un dimecres amb pujades que rondaven el 4% ahir ho feien però en menor grau. Així doncs, el barril de Brent se situava a nivells de 63,46 dòlars i el WTi a nivells de 58,65. El canvi eurodòlar recuperava terreny i se situava a nivells d’1,1102 al tancament de la jornada europea.

Categories: General Tags: