Home > General > Un brot d’optimisme fa que els mercats recuperin el verd

Un brot d’optimisme fa que els mercats recuperin el verd

05/12/2019

El dia d’ahir arribava amb molta incertesa sobre el que depararia la sessió després d’un inici de setmana molt dur amb fortes caigudes en els principals índexs. L’artifici d’aquest fet no va ser cap altre que el president nord-americà, Donald Trump, i les seves declaracions. No obstant això, Trump va sorprendre els inversors en fer unes declaracions a la reunió de líders de l’OTAN en què deia que les negociacions amb el país asiàtic anaven molt bé. Els mercats reaccionaven a l’alça després que l’inici de la sessió, tot i ser positiu, era molt prudent. Així doncs, a Europa els principals índexs recuperaven part del terreny perdut durant les dues darreres jornades. L’IBEX-35 recuperava els 9.200 punts bàsics amb guanys que superaven el punt percentual. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats americans replicaven el bon comportament dels seus homòlegs europeus però amb guanys que a tancament dels mercats europeus no superaven el punt percentual. Pel que fa al petroli, ahir es coneixien les dades d’inventari de petroli dels Estats Units, que eren  sig­nificativament menors que les esperades, fent que tant el barril de Brent com el WTI tinguessin guanys considerables que superaven àmpliament el 3% en ambdós casos en finalitzar la sessió europea. El tipus de canvi eurodòlar es mantenia pla, sobre els nivells d’1,108.

Categories: General Tags: