Home > General > La geopolítica marca les directrius dels mercats

La geopolítica marca les directrius dels mercats

04/12/2019

Nova jornada protagonitzada pel president nord-americà, Donald Trump, que va aterrar ahir a Londres per tenir una trobada diplomàtica amb la reina del Regne Unit, Isabel II. Trump en les seves primeres declaracions en sòl britànic atacava Europa i anunciava que podria imposar aranzels als països de la Unió Europea després d’anunciar la imposició d’aranzels al Brasil i l’Argentina dilluns passat. Tanmateix, també pressionava la Xina perquè acceptés l’acord comercial que els Estats Units proposen, ja que, segons el president nord-americà, els EUA no tenen cap pressa per signar un acord comercial i preferiria fer-ho després de les eleccions generals del 2020. Els mercats europeus reaccionaven a la baixa després d’un inici de sessió que semblava que volia recuperar el terreny perdut durant la jornada de dilluns. El FTSE-100 britànic i el CAC-40 francès eren els índexs que mes retrocedien, amb pèrdues que superaven el punt percentual. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street també     cotitzaven a la baixa amb pèrdues generalitzades superiors a les europees, amb el Dow Jones sent el que més perdia a tancament de la sessió europea. Pel que fa al tipus de canvi eurodòlar, el dòlar se situava pla en finalitzar la jornada a la zona euro a nivells d’1,1079. El petroli, per la seva banda, retrocedia lleugerament i el barril de Brent se situava a nivells de 60,88 dòlars.

Categories: General Tags: