Home > General > Es recupera el tarannà positiu

Es recupera el tarannà positiu

23/11/2019

La setmana acabava amb bon peu per al inversors, que veien com els mercats cotitzaven positivament després d’una setmana majoritàriament negativa degut a l’augment de les tensions entre els Estats Units i la Xina per arribar a un acord comercial i posar fi a la guerra comercial que fa mesos que dura. Ahir, el President nord-americà, Donald Trump, anunciava que els dos països estan molt a prop d’un acord comercial de Fase 1, però no deixava clara la seva intenció d’acceptar la invitació del seu homòleg xinès de seguir les negociacions en una nova trobada a Pequín. A més, insistia al govern xinès que solucionés els conflictes a Hong Kong. A Europa, la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde anunciava que farien una “revisió estratègica” de la política monetària del BCE, però continuant donant suport a l’economia i responent als riscos futurs. Així doncs, els mercats europeus tancaven a l’alça, a excepció de l’FTSE MIB italià. Per la seva part, l’Ibex-35 es mantenia sobre els nivells dels 9.200 punts. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats americans obrien en positiu, però ràpidament l’S&P500 i l’NASDAQ giraven a la baixa amb lleugeres pèrdues que no superaven la dècima percentual a tancament europeu. El tipus de canvi eurodòlar retrocedia terreny i se situava a nivells d’1,1031. Bon cap de setmana.

Categories: General Tags: