Home > General > El vermell s’imposa en l’àmbit global

El vermell s’imposa en l’àmbit global

22/11/2019

Els conflictes per la sobirania de Hong Kong que fa mesos que perduren estan suposant un obstacle en les negociacions per un acord comercial entre els Estats Units i la Xina. Als Estats Units tenen llesta una llei per donar suport als manifestants i fer un control de com les autoritats actuen i del compliment del règim comercial atorgat per Washington, que és independent del marc amb la Xina. A aquest projecte de llei només li manca la signatura del president Donald Trump, així que les tensions entre les dues potències mundials han augmentat i la posada en marxa de la primera fase de l’acord comercial perilla. Així doncs, amb tot l’enrenou entre els Estats Units i la Xina, les borses europees cotitzaven a la baixa amb pèrdues que en cap cas superaven el punt percentual. D’altra banda, als Estats Units els inversors coneixien les actes de la Fed en què es donen a conèixer comentaris dels funcionaris de la institució americana sobre el sentiment de l’estat de l’economia i la política monetària. En aquestes actes es mantenia el discurs de continuar amb la política monetària actual, sense canvis a la vista, però amb cautela per les possibles dades negatives de l’economia a causa, principalment, del conflicte comercial amb la Xina.
Els parquets americans reaccionaven a la baixa, on el Dow Jones i l’S&P-500 queien un 0,30% i un 0,31%, respectivament, a tancament dels mercats europeus. Tanmateix, el tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,107.

Categories: General Tags: