Home > General > Les complicacions a l’acord comercial agiten els mercats

Les complicacions a l’acord comercial agiten els mercats

21/11/2019

De nou, la inestabilitat política que viu el nostre país veí es convertia ahir en notícia rellevant. L’esbós que l’executiu espanyol va enviar a la Comissió Europea a mitjan octubre podria incomplir els compromisos de reducció de dèficit i deute públic per al 2020. A més, la preocupació de la institució comunitària augmentava en conèixer el pacte per formar govern amb Unides Podem. L’IBEX-35 reaccionava negativament a l’informe de la Comissió Europea i retrocedia un 0,37%. La resta de col·lectius europeus també queien a excepció del FTSE MIB italià, que aguantava el tipus amb guanys del 0,10%. A Àsia, la Xina reaccionava a les declaracions de Trump. El president nord-americà amenaçava els xinesos d’apujar els aranzels si no firmaven l’acord comercial que ell volia. Així doncs, des del gegant asiàtic van afirmar que el país esta preparat per afrontar una prolongació de la guerra comercial, tot i que no és el més desitjable. A l’altra banda de l’Atlàntic, els parquets americans cotitzaven mixtos a tancament europeus. Quant al petroli, ahir es coneixia la dada d’inventaris de petroli cru dels Estats Units, que era significativament inferior a l’esperada, impulsant el preu del petroli, on el barril de Brent se situava a 62,48 dòlars i el WTI se situava a nivells de 56,96.  El tipus de canvi de l’eurodòlar retrocedia i se situava a nivells d’1,106 a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: