Home > General > La incertesa per l’acord comercial persisteix

La incertesa per l’acord comercial persisteix

20/11/2019

Els mercats europeus iniciaven la sessió amb guanys considerables però les apujades es veien esborrades en obrir els mercats americans. Els inversors temen que les negociacions entre els Estats Units i la Xina es compliquin i no hi hagi un acord comercial durant les properes setmanes. Així doncs, tots els índexs europeus retrocedien a excepció de l’IBEX-35, el DAX alemany i el FTSE-100 britànic, que pujaven un 0,01%, un 0,11% i un 0,22%, respectivament. El diferencial de rendiment entre l’IBEX-35 i la resta de col·lectius europeus continua sent important a aquestes altures de l’any, on l’índex espanyol guanya un 8,42%, mentre que el DAX alemany o el CAC-40 francès guanyen un 25,21% i un 24,21%, respectivament. A l’altra banda de l’Atlàntic, els principals índexs obrien en positiu però als pocs minuts giraven i passaven a cotitzar en negatiu a excepció del Nasdaq, que avançava un 0,25% a tancament europeu. Les pèrdues les liderava el Dow Jones, que perdia els 28.000 punts i s’allunyava dels màxims històrics. A l’Àsia, el Hang Seng pujava un 1,55%. El petroli sofria caigudes que superaven el punt percentual durant la jornada europea i situaven el barril de Brent a nivells de 61,30 dòlars. D’altra banda, el WTI se situava a 55,67 dòlars. El tipus de canvi eurodòlar es recuperava lleugerament fins a situar-se a nivells d’1,108.

Categories: General Tags: