Home > General > Inici de setmana amb incertesa

Inici de setmana amb incertesa

19/11/2019

Ahir la principal notícia era que Six Group Ag, l’operador borsari suís, feia oficial l’oferta pública d’adquisició per fer-se amb el control de BME, l’operador borsari espanyol. L’oferta era de 34 euros per acció i feia que Bolsas y Mercados Españoles es dispares un terç del seu valor en escassos minuts. D’altra banda, una corresponsal de la CNBC a la Xina feia una piulada a la xarxa social Twitter sembrant dubtes sobre la situació de l’acord comercial entre els Estats Units i la Xina. La periodista deia que es respira un ambient pessimista al país asiàtic davant la negativa de l’Administració Trump a eliminar els aranzels abans de firmar la primera fase de l’acord comercial. Davant aquesta situació, els parquets europeus iniciaven la setmana amb pèrdues que en cap cas superaven el punt percentual. A l’altra banda de l’Atlàntic, D. Trump i J. Powell (Fed) mantenien una reunió ahir a la tarda per discutir la situació actual de l’economia nord-americana. Segons Trump, en aquesta reunió es va parlar de tot en general, des dels tipus d’interès fins a la situació comercial amb la Xina. A més, ahir també s’oficialitzava la pròrroga de les exempcions a Huawei durant 90 dies. Pel que fa als mercats americans, obrien en negatiu però a tancament europeu el Dow Jones i l’S&P-500 li donaven la volta i enregistraven    guanys. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,108.

Categories: General Tags: