Home > General > Divendres de cotitzacions estables

Divendres de cotitzacions estables

16/11/2019

Ahir es coneixia la dada de la prima de risc de l’Estat espanyol, que ha augmentat un 25% fins a situar-se als 80 punts bàsics de diferència amb el Bund alemany. Els inversors acusen aquesta xifra al possible acord de coalició que van firmar dimarts passat entre PSOE i U.Podemos. A més, el deute públic espanyol suma 1,2 bilions d’euros i se situa al 97,7% del PIB. En el darrer any el deute públic ha augmentat 29.323 milions d’euros, un 2,5%. No obstant, les declaracions d’un assessor de la Casa Blanca sobre l’apropament de postures entre els Estats Units i la Xina per firmar un acord comercial eclipsaven les altres notícies rellevants del dia. Així doncs els principals mercats europeus cotitzaven a l’alça a excepció del FTSE100 britànic. Pel que fa a l’Ibex-35, recuperava els 9.200 punts i era l’índex que més pujava a la zona euro. A l’altra banda de l’atlàntic, tots els col·lectius obrien en positiu i batien màxims de les darreres 52 setmanes. Les contradiccions constants entre la situació de l’acord comercial fan que els inversors, tot i mantenir-se optimistes, mantinguin la prudència. A Àsia, el Nikkei 225 japonès es tenyia de verd amb un avanç del 0,70% mentre els índexs xinesos tancaven amb pèrdues. El tipus de canvi eurodòlar recuperava terreny i se situava a nivells d’1,1053 al finalitzar la jornada europea. Pel que fa al petroli, el barril de Brent se situava a 62,80 euros. Bon cap de setmana.

Categories: General Tags: