Home > General > L’IBEX-35 no aprova el pacte de govern

L’IBEX-35 no aprova el pacte de govern

14/11/2019

El parquet espanyol seguia amb la dinàmica negativa postelectoral després que dimarts passat el PSOE i Unides Podem firmessin un preacord per formar govern. Els inversors temen que les propostes d’ambdós partits polítics puguin danyar encara més l’economia, fent que la desacceleració sigui cada vegada més profunda. A més, no acaben d’acceptar el discurs moderat que volen transmetre al sector empresarial. Al tancament de la jornada, l’IBEX-35 perdia els 9.200 punts amb una caiguda de l’1,15%. A la resta d’Europa, els principals índexs també cotitzaven en negatiu, però amb menor mesura que l’IBEX-35. Així doncs, el DAX alemany retrocedia un 0,40% i el CAC-40 francès un 0,21%. Pel que fa als Estats Units, el discurs d’ahir de Donald Trump es va centrar a lloar l’economia americana, atacar la Reserva Federal nord-americana per la lenta retallada de tipus d’interès i advertir la Xina que els Estats Units no tenen cap pressa de firmar cap acord comercial. Davant d’aquestes declaracions , els mercats asiàtics queien amb força i l’índex principal del gegant asiàtic, el Hang Seng, retrocedia un 1,82%. D’altra banda, els mercats americans obrien en vermell però a tancament de mercat europeu se situaven plans. El tipus de canvi eurodòlar retrocedia fins a situar-se a nivells d’1,1005. Amb relació al petroli, el barril de Brent se situava a nivells de 62,28 dòlars i el WTI a 57,12.

Categories: General Tags: