Home > General > Preacord entre el PSOE i Unides Podem a Espanya

Preacord entre el PSOE i Unides Podem a Espanya

13/11/2019

Ahir els dos principals partits d’esquerres d’Espanya formalitzaven un preacord per constituir el que serà el nou govern del país veí. El PSOE i Unides Podem feien així un pas endavant per tal de desencallar la situació política en la qual Espanya es veu immersa des de fa més d’un any. Els inversors no acaben de veure amb bons ulls aquesta proposta de govern a Espanya i l’IBEX-35 reaccionava a la notícia amb un lleu retrocés del 0,87%, continuant la setmana en vermell. A la resta d’Europa, els principals índexs cotitzaven en verd i el FTSE MIB italià liderava les pujades (+1,24%). Respecte a les dades macroeconòmiques europees, ahir es va publicar l’índex de confiança econòmica alemanya realitzada per ZEW, amb un resultat que millorava les expectatives inicials, situant-se en màxims de sis mesos. Així doncs, aquesta nova dada sembla indicar que la principal potència europea vulgui reprendre el creixement de l’economia a la zona euro. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats iniciaven la sessió en verd en espera del discurs del president nord-americà Donald Trump al Club Financer de Nova York, on s’espera que reveli alguna informació relacionada amb les negociacions per a un acord comercial amb la Xina. Tanmateix, els inversors esperen que el propi Donald Trump ajorni els aranzels als vehicles de la Unió Europea. Pel que fa a les divises, el tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,101 a tancament de la sessió europea, mostrant una lleugera apreciació del dòlar.

Categories: General Tags: