Home > General > L’IBEX-35 perd pistonada

L’IBEX-35 perd pistonada

07/11/2019

A falta d’escassos dies per a les eleccions generals a Espanya, el selectiu IBEX-35 torna a ampliar negativament els rendiments acumulats des de principi del 2019 amb els seus comparables al Vell Continent. Mentre tots els selectius europeus cotitzen per sobre del 20% d’apreciacions dels respectius mercats nacionals, l’IBEX-35, juntament amb el FTSE-100, queden endarrerits a tan sols apreciacions de la meitat que els seus perifèrics. Recordem que el FTSE-100 anglès ha estat afectat àmpliament per la problemàtica del Brexit, que finalment no es va poder resoldre tal com Boris Johnson pretenia a final d’octubre i que es va haver de posposar. Mentrestant, el selectiu espanyol segueix aportant severs dubtes als inversors, on les eleccions diumenge vinent, en cas d’arribar a un acord per muntar alguna coalició entre els diversos partits polítics més votats, podria acabar de decantar la balança cap a disminuir les diferències de valoracions amb altres selectius europeus. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street inicien la sessió amb lleugeres caigudes, en nivells màxims històrics, on després d’un bon any multitud d’inversors es plantegen començar a protegir capital i consolidar beneficis. Pel que fa a les divises, les últimes quatre jornades coincidint amb l’inici de mes han servit per veure una clara apreciació del dòlar respecte de l’euro, arribant a nivells d’1,1070 a tancament de sessió europea.

Categories: General Tags: