Home > General > Mercats a ritme de guerra comercial

Mercats a ritme de guerra comercial

06/11/2019

Quan semblava que les negociacions comercials sobre la fase 1 estaven bastant avançades, segons havien informat algunes fonts implicades en les negociacions on, hipotèticament, s’havia de signar a final de novembre, hi ha hagut un gir inesperat de la història. De fet, d’inesperat en té poc, ja que l’experiència ens ha deixat clar que l’estira-i-arronsa entre Xi Jinping i Donald Trump serà llarg. L’última notícia que va arribar va refredar l’ànim dels mercats durant la sessió d’ahir, en què la majoria de selectius, tant europeus com americans, van fluctuar entre nivells positius i negatius sense una clara tendència. El motiu principal que va fer dubtar als mercats va ser el posat dur dels negociadors asiàtics, que semblen no estar disposats a assumir totes les pretensions de Donald Trump, a més de demanar més equitat per tal de poder arribar a signar l’acord. Pel que fa a les dades macroeconòmiques americanes, el dèficit comercial se situa a nivells de -52.500 dòlars, tal com esperava el mercat, sense aportar sorpreses. Les dades del PMI de serveis als EUA han quedat lleugerament per sota de les expectatives. Mentrestant, l’índex de por i avarícia del CNN està a nivells extrems, proper al 90%, després de l’assoliment de nous màxims històrics en dos dels selectius més representatius de Wall Street, com són l’S&P-500 i el Dow Jones.

Categories: General Tags: